Jelen cikkünk a táplálkozással kapcsolatban ad némi iránymutatást, hogy mik azok a hibák amiket leggyakrabban elkövetünk! Először is érdemes megnézni, hogy attól, hogy valami zsírszegény, még nem feltétlenül egészséges. Sőt, az esetek nagy részében, tele van cukorral. Arról nem is beszélve, hogy az elképzelés, miszerint ugyanazt az egészségtelen terméket előállítják majd egészségesben, az egészségtelen anyagok kihagyásával, erősen megkérdőjelezhető. Elég csak megnézni a kóla esetét. Az, hogy van benne cukor, egy dolog, de mellette még vagy 40 másik adalékanyag is, ami káros az egészségre. A legtöbben azért félnek az életmódváltástól, mert azt hiszik, hogy attól a pillanattól kezdve csak salátán, meg zöldségen lehet élni. Szerencsére ez egy tévhit, hiszen megannyi egészséges, tápláló és finom! termék/étel/alapanyag közül lehet ma már választani.

Melyek azok az ételek, amelyek tápanyagban gazdagok és egészségesek?

Lehet enni halat, vörös (marha hús) és fehér húsokat (szárnyas húsok)  is. Köretnek lehet rizs (inkább barna) , saláta (jégsaláta, rukkola, madársaláta, stb.) , zöldségek (paradicsom, paprika, retek, zeller, stb.) , de amint látható, van mellette rendes tápanyagban gazdag étel is.

Ha egészséges életmódra váltok és betartom a diétát, akkor nem ehetek semmilyen desszertet?!

Ez sem feltétlenül igaz! Itt is van választásunk, ugyanis rengeteg természetes módon elkészíthető desszert közül tudunk választani, de ha havonta vagy kéthavonta egyszer megkívánunk egy “igazi desszertet” és rendszeres a testmozgás az életünkben, és a többi napon tényleg odafigyelünk, akkor nyugodt szívvel együk meg azt amit megkívánunk! A következő napokban úgy is ledolgozásra kerül az a plusz cukor és szénhidrát. Ráadásul a szervezetet is kell hullámoztatni, nem egészséges folyamatosan mindent megvonni magunktól!

Látogass el hozzánk az A Fitnessbe, mert itt nem csak egy jót edzhetsz, hanem  táplálkozási tanácsokat – na és persze a legjobb étrend kiegészítőket – is beszerezhetsz. A belvárosi edzőtermünk könnyen megközelíthető, de Újbudán, illetve Vácon is találkozhatsz velünk.