Egyesek a reggeli-, mások pedig az esti edzésre esküsznek. Állást foglalni mi ebben nagyon nem szeretnénk, de annyiszor kérdeztétek már tőlünk, hogy úgy döntöttünk beleássuk magunkat a témába.

Szóval végre Te is megtudhatod a választ a kínzó kérdésre: reggel vagy este érdemes edzeni?

Ismerünk olyan személyeket is, akik hajnali 5-kor egy súlymellényben lazán lefutják a napi adagot, majd elmennek dolgozni. Nos, ez talán túlzásnak tűnhet, de nézzük meg, milyen előnyei lehetnek egy kora reggeli edzésnek. Itt azért megemlítenénk a bioritmus fogalmát is, ami elég fontos tud lenni. Ugyanis, ha te egy igai éjszakai bagoly vagy, akkor akárhogy erőltetheted magad, a reggeli edzést te nem fogod szeretni.

Kezdjük először a reggeli edzéssel.

Mivel az anyagcsere a délelőtti órákban gyorsabb, a zsírégető edzéseket érdemes a reggeli órákban elvégezni. Fontos azonban, hogy ilyenkor mindig együnk pár falatot a vércukorszint miatt. A reggeli edzés mellett szól az endorfin nevű hormon is.

Mit is tud ez? Az endorfin a boldogsághormon, ami a sportolás közben szabadul fel a szervezetben. Na most ha ez reggel áraszt el, akkor jó eséllyel egy szuper nap elé nézünk. Sőt, kutatások is bizonyítják, hogy aki fitten kezdi a reggelt, az a munkájára is jobban tud koncentrálni és a stressz tűrőképessége is jobb lesz.

A reggeli edzés tehát szó szerint a legjobb dolog lehet a napunkban.

De akkor miért vannak egyre többen az esti edzés pártiak?

Az okot itt az étkezésnél érdemes keresni. Az esti sportolás ugyanis étvágy csökkentő, ami a diétázók számára fontos érv. Még a stressz levezetést is érvként szokták felhozni. Felidegesített a kollégád, nem várt fordulatot vett egy tárgyalás? Az esti edzés talán az egyik legnagyszerűbb mód a feszültség levezetésére. Plusz érvéként pedig az extra időt tudnánk felhozni. Ilyenkor ugyanis nem kell már sehova rohanni, tehát marad időd a nyújtásra is. Azt meg már mondani sem kell, hogy a nyújtás milyen fontos része az edzésnek!

Érvek tehát vannak mind a két edzés mellett és persze a lehetőség is adott! Termeink minden nap reggeltől estig nyitva tartanak!