Mindenki szeretne – minden helyzetben – jól kinézni. Ha lemegyünk a terembe, akkor sem kell otthon hagyni a stílusunkat. A sportszer gyártók napjainkban arra törekednek, hogy minél stílusosabb, funkciójának megfelelő,  egyedi ruházatokat gyártsanak. A sportruházatok széles választéka között bárki megtalálhatja ízlésének, stílusának, és akár kedvének legmegfelelőbbet darabokat. Ám az edzőteremben elsősorban higiéniai szempontokból vannak bizonyos szabályozások az öltözékkel kapcsolatban.  Általában az edző termekben külön felhívás van arra, hogyan is kellene megjelenni a teremben. Ebben a cikkünkben szeretnék egy kis útmutatást adni, hogyan legyetek stílusosak de mégis a higiéniai kritériumoknak megfelelő.

 1. Szerezzünk be egy váltócipőt!
  Mint anno a testnevelés órán az edzőteremben is váltócipőt, illetve váltó ruhát kell hozni. Ennek elsősorban higiéniai szerepe van, de természetesen a külön erre a célra kifejlesztett sportcipők az ízületeink előnyére is válthat, és biztosíthatja a szabadabb mozgást. Ez mellett nem árt egy pár sportzoknit is beszerezni.
 2. Használj törölközőt!
  Szinte mindenhol előírják, sokan nem tartják be, hogy a gépekre terítve erre ülj, vagy feküdj. Kivágott felső, trikó, top, rövidnadrág esetén fokozottan fontos lenne a higiéniai szabályok miatt.
 3. Le az ékszerekkel!
  Az ékszerek viselése nem csak szükségtelen az edzőteremben, de még veszélyes is. A gyűrűk, a lógó fülbevalók beleakadhatnak a gépekbe, vagy a ruhádba. Gondolj bele, hogy az izzadt testedhez még az ékszerek is hozzátapadnak. Nem jó érzés, igaz? Az ékszereidet inkább hagyd az öltözőben!
 4. Csak semmi gyapjú!
  A gyapjú ruházat viselése különösen veszélyes az edzőteremben. Magába szívj a verejtéket és az izzadt ruha bőrirritációt, illetve akár hidegrázáshoz is vezethet, amikor nyugalmi állapotba kerül a pulzus számunk. Ezért mindenképpen érdemes beruházni egy speciális sportruházatban, melyekre már nem is kell csillagászati összegeket kifizetni és még igazán stílusos is lehetsz.
 5. Figyeljünk oda a méretekre!
  Itt természetesen a ruházat méretére gondolunk. Kerüljünk a nagyon rövid nadrágot, illetve toppokat. Természetes mozgás szempontjából igazán kényelmes lehet, de a látvány mások számára zavaró lehet.
 6. A smink nem az edzőterembe való!
  Rengeteg nő gondolja úgy, hogy a smink jó kiegészítője lehet az edzőruhának. De felejtsétek el! A sminkben való edzés szörnyen fest, és ezen kívül még veszélyes is lehet. A bőr nem tud megfelelően lélegezni, és az izzadástól akár a szembe is folyhat a festék. Ezért érdemes mindenképpen edzés előtt megtisztítani az arcot!

Ha meg van minden amire szükséged van, akkor gyere és próbáld ki az A Fitness termeiben a legújabb edzőszetted 😉 Személyi edzőinknél az első óra teljesen díjtalan!