Sokan úgy gondolják, hogy az edzőterembe járás teljesen felesleges és inkább otthon, vagy erre kijelölt parkokban végzik el a gyakorlatokat. Természetesen a lényeg az, hogy sportoljunk valamit, de nem feltétlenül kell elzárkózni a konditermektől. Jelen cikkünkben bemutatjuk nektek, hogy az edzőtermek milyen előnyökkel járnak.

Minden egy helyen!

Vitathatatlan tény, hogy az otthoni edzés során nem tudunk annyira változatos gyakorlatokat elvégezni, mint egy edzőteremben. Egy idő után pedig a súlyok növelése is nehézkessé, illetve költségessé válik, ez pedig a fejlődés rovására is mehet. A legtöbb konditerem légkondicionált, komfortos és jól felszerelt, ezért mindent megtalálhatsz egy helyen.

Soha nem kell egyedül edzened!

Egy edzőteremben lehetőség nyílik új ismeretségek, illetve tapasztalatok megszerzésére is mások által. Látni fogod a körülötted lévők fejlődését, illetve motiválhatjátok is egymást! Hidd el, hogy mások fejlődése rád is nagyon inspirálóan fog hatni!

Nincs megfelelő öltözékem!

Az egyik leggyakoribb, hogy valaki nem kíván edzőterembe menni, mert nincs megfelelő felszerelése. A konditerem nem egy divatbemutató és megfelelő öltözéknek azt számít, amelyben a legkényelmesebben érzed magad. A lényeg az, olyan ruhában legyünk, amelyben kényelmes a mozgás: ne izzadjunk bele könnyen, szellős, kellemes anyagú legyen; ne korlátozzon a mozgásban, ne szorítson vagy legyen túlságosan bő! Olyan öltözéket érdemes választani, amelyben látjuk is, hogy mit csinálunk: hogyan mozdul a lábunk, a csípőnk, hogyan dolgozik az izmunk,  mert ez bizonyos esetekben igen is lényeges lehet.

Szakmai segítséget kaphatsz!

Az edzőtermek a legtöbb esetben rendelkeznek személyi edzőkkel, akik segítségét bátran kérheted. Ha elakadtál, vagy úgy érzed egy gyakorlatot nem helyesel végzel, akkor érdemes megkérni őket, hogy segítsenek a helyes kivitelezésben. A személyi edzőknél az első óra általában ingyenes, amikor kipróbálhatod, hogy mekkora segítséget jelent egy szakember az edzések során. Természetesen nem csak fizikális, de mentális támogatást is kaphatsz, illetve segítenek a megfelelő táplálkozási szokások kialakításában.

Ha valóban elszánt vagy és eredményeket akarsz elérni, akkor mindenképpen érdemes ellátogatni egy edzőterembe. Az Afitness mindennap várja az edzeni és formálódni váló vendégeit változatos órákkal és kreatív kiváló szakemberekkel. Garantáljuk, hogy ha egyszer belépsz a terembe, akkor magával fog ragadni a hangulata. A sok ember, akik szintén egy céléért küzdenek és mindennap megtesznek érte mindent. 🙂