Észre sem veszed, és máris itt a nyár. Előkerülnek a bikinik, fürdőnacik, a rövidebb ruhák. Ilyenkor hajlamosak vagyunk gyors megoldást ígérő diétákat követni, ezek azonban sosem kínálnak hosszú távú megoldást.

Idén felejtsd el a „csodamódszereket”!

Ha néhány hónap elteltével sem szeretnéd viszontlátni a pluszkilókat, a manapság népszerű étrendkiegészítők, teák, vagy egy híresség villámdiétája helyett válaszd az egészséges életmódot. Ha tudatosan táplálkozol, és rendszeresen mozogsz, azonnal érezni fogod a különbséget. A jobb közérzet, a hangulatjavulás, a stressz jelentős csökkenése csak néhány a helyes életmód számtalan előnye közül.

Hogyan kezdd el?

Az első és legfontosabb dolog, hogy reális terveid legyenek. A 2 hét alatt 10 kiló mínuszt ígérő csodadiétának amellett hogy kevés valóságalapja van, rendkívül káros lehet a szervezetre. Inkább kisebb célokat tűzz ki. Például havi 3 kiló fogyás reális, és teljesíthető. Persze csak rendszeres testmozgás és helyes táplálkozás mellett, amelyben nagy segítséget nyújthat egy szakember.

Érdemes egy jó személyi edzőt választani aki tudja, hogy minden szervezetnek másra van szüksége. Ami egy barátodnak bevált, nem biztos, hogy neked is megfelelő lesz.  Az edző folyamatosan felügyel téged, így helyesen tudod elvégezni a gyakorlatokat, illetve szükség szerint változtathatsz azokon, hiszen nem fogsz fejlődni ha mindig csak egyféle mozgást végzel.

Hogyan táplálkozz?

Fontos tudni, hogy a fogyás sikeressége csupán 30%-ban múlik az edzésen. Ha emellett nem figyelsz a táplálkozásra, nem fogod látni az eredményt.

A sikeres fogyás alapja a mértékletesség. A koplalással hatalmas károkat okozhatsz a szervezetedben. Ehelyett napi ötször fogyassz egészséges ételeket. Felejtsd el a gyorsételeket, nasikat, próbálj minél több zöldséget, gyümölcsöt, és sovány húsokat, pl. csirkemellet fogyasztani. Kevesen tudják, hogy a bolti üdítők, gyümölcslevek rengeteg üres kalóriát tartalmaznak. Ezeket cseréld le ásványvízre, amit akár egy kevés gyümölccsel is feldobhatsz.

Ne add fel!

Hajlamosak lehetünk néhány hét után feladni, ha nem látunk azonnali eredményt. A sikeres munkához azonban idő kell. Készíts előtte-utána képeket, amelyek erőt adnak, ha elgyengülsz. Képzeld el magad álmaid bikinijében! Ugye hogy már nincs is kedved megenni azt a hamburgert?

Mi tudjuk mi kell a sikeres fogyáshoz. Ha szeretnéd hogy segítsünk, keresd fel edzőtermeinket Újbudán, Pesterzsébeten, vagy Vácon.