Ahogy azt már az előző cikkünkben is kifejtettük, januárban a lelkesedés, sőt még az akarat is fullon van. Majd ahogy eltelik az első hónap, úgy tűnnek el a lelkes életmód változtatók is. Ennek a miértjére már megtaláltuk a választ, most jöjjön a hogyan része.

 Hogyan tartsd meg az év eleji lendületed?

Az, hogy elhatároztad magad, már önmagában egy jó eredmény, hogy megtetted az első lépést és lejöttél: még jobb! De az igazi kihívás nem ebben rejlik, hanem abban, hogy:

  • hosszútávon kitarts
  • ne lógd el az edzős napokat
  • ne csalj a diétában

Hogyan csináld mind ezt?

Legyél módszeres. Egy másik cikkben már kifejtettük, hogy a módszeresség az alapja mindennek. Ne akarj túl sokat túl rövid idő alatt, mert az lehetetlen. Haladj inkább kisebb lépésekben, szoktasd hozzá a szervezeted az edzéshez és az új étrendedhez.

Tűzz ki egy határidőt és egy apróbb célt. Mondjuk -3 kg február végéig. Ez egy teljesíthető cél, ha becsületesen jársz edzeni és odafigyelsz az étkezésedre is.

#csoportbanazerő Járj csoportos órákra vagy edz egy baráttal, személyi edzővel. Hidd el, hogy sokkal több motivációhoz jutsz, ha nem egyedül csinálod. Plusz, ha trénerrel edzel, akkor ő nem csak motivációra, hanem a helyes kivitelezésre is oda figyel.

Előtte-Utána. Te is hüledezve nézegeted a before-after képeket? Szerinted is extra lendületed adnak! Akkor ne csak mások képeit nézegesd, hanem csinálj magadról is párat. És ha egy gyengébb pillanatodban épp feladnád az egészet, elég csak elővenni a képeidet.

Álmodozz! Nyugodtan képzeld el magad álmaid ruhájában. Képzeld el, hogy milyen leszel bikiniben, ez tuti elég lendületet a követező edzéshez.

Amit ma megeszel… . Figyelj oda az étkezésre. Ha eddig rendszertelenül étkeztél, akkor mostantól kövess egy időrendet. A napi kalória bevitelt 4-5 étkezésre oszd el, így folyamatosan lesz energiád, és nem törnek majd rád az éhségrohamok. És hogy mit egyék? Azt beszéld meg egy szakértővel. A legtöbb edzőteremben profi személyi edzők várnak téged. Persze a személyi edzés és az étrend összeállítás nincs ingyen (hiszen nekik ez a munkájuk), de hidd el, hogy megéri. Egy profi, aki ezt tanulta, tudni fogja, hogy neked mit szabad és mit nem. És ha az ő tanácsait követed, akkor az eredmény garantált lesz, a csalódásnak pedig nyoma sem lesz. Szóval már csak azért is megéri a szakértőre hallgatni.

Várunk téged profi edzőkkel és extra hatékony csoportos órákkal Újbudán és Vácon.