Valóban? Már évek óta fogadod, aztán csak szabadkozol és kifogásokat keresel? Nyugi, mások is így vannak ezzel 😀

Nem véletlenül a januári hónap az edzőtermi látogatások számának a csúcsa. És az sem véletlen, hogy ahogyan haladunk előre az évben, úgy csökken drasztikusan a kitartók száma.

De vajon miért? És hogyan kerülheted el, hogy ismét ebbe a csapdába essél?

Kezdjük a könnyebbik kérdéssel: Miért?

Az év végi nagy fogadalmak, és az év eleji bizonyítási akarás + a lelkesedés pont 30 napig tart ki. (Január elsejét nem számoljuk, akkor úgy is csak regenerálódunk és elképzeljük, hogy nyárra micsoda bomba formába’ leszünk.) Ebben a 30 napban pedig kíméletlenül bánunk magunkkal. Megfogadunk minden kéretlen tippet és keresett tanácsot, bevetjük a csoda bogyókat, személyi edzőt fogadunk, egyszóval minden lehetőséget kipróbálunk, csak azért, hogy bizonyítsunk. Leginkább magunknak, ugyanis ha nem látunk már az első hónapban eredményeket, akkor feladunk mindent. És ezzel el is érkeztünk a válaszhoz.

Miért? – Azért mert nem olyan gyorsan változunk, mint ahogy azt elképzeltük.

  • Sajnos elhittük, hogy a csoda bogyóval/itallal 4 hét 8-10-15 kg-tól is megszabadulhatunk.
  • Sajnos azt is elhittük, hogy a barátnőnk/kollégánk diétája nekünk is megfelelő lesz.
  • Azt is elhittük, hogy ha kétnaponta kihatjuk magunkból a lelket is, akkor olyan látványos lesz a fejlődésünk, hogy a tükörképünknek is bemutatkozunk majd.

Ha pedig mindent egyszerre hittünk és képzeltünk, akkor hatalmas lesz a csalódás és minden esély megvan arra, hogy soha többé nem megyünk edzőterembe.

Szóval miért? Azért mert hiszünk a csodákban, a gyors megoldásokban és a lehetetlenben.

Illetve Mi nem 😉 Mi tudjuk, hogy nincsenek csoda tabletták, mi tudjuk, hogy a diétát egyénenként kell meghatározni és beállítani, és azt is tudjuk, hogy a módszeres edzéssel többet lehet elérni.

Tudd meg te is, kövesd a következő cikkünket, majd gyere el edzeni.