Vitathatatlan tény, hogy az életmódváltás mindig nagy kihívások elé állít minket. A rengeteg mozgásforma és a számtalan típusú diéta között nehéz megtalálni a számunkra legmegfelelőbb és leghatásosabb módszert. Ilyenkor mindenképpen érdemes egy táplálkozási tanácsadó, vagy személyi edző segítségét kérni, hogy az életmódváltás élvezetes, és eredményes legyen.

Miért érdemes személyi edzőt választani?

A személyi edző elsődleges feladata, hogy megmutassa, hogyan kell a gyakorlatokat szabályosan kivitelezni, ezzel elkerülve az esetleges sérüléséket. Ezenkívül segít, hogy az edzésekbe fektetett energia valóban ott fejtse ki a hatását, ahol azt szeretnénk. A személyi edzők feladata sokszor nem túlságosan hálás, hiszen ő az, aki mellettünk áll és a végsőkig hajt minket. Természetesen ez a mi érdekünk és az időmúlásával a haragunk is el fog szállni, amint látjuk az eredményt, és a fejlődést. Akár csak a diéták és a mozgásformák terén a személyi edzőknél is széles a választék. A nem megfelelően képzett személyi edző, akár egy életre elveheti a kedvünket az aktívmozgástól. Ez nem hangzik túl jól, igaz? Ezért kell minél körültekintőbben kiválasztani azt a személyi edzőt, akivel szívesen dolgoznánk együtt. A jó személyi edző szakmailag felkészült, motivált, és a problémáinkat egyénre szabottan segít megoldani.

Hogyan válaszunk személyi edzőt?

Mielőtt személyi edzőt választanák mindenképpen érdemes tőle referenciamunkát kérni. Abból már megmutatkozni, hogy milyen eredményekre számíthatunk, ha őt válasszuk a közös munkára. Az egyik legjobb módszer a megfelelő személyi edző kiválasztására, ha az edzőteremben megfigyeljük, hogyan segít másoknak az órák során. A jó személyi edző mindenképpen rendelkezik olyan tapasztalattal és szakmai hozzáértéssel, hogy a számunkra egyéni edzéstervet tudjon összeállítani. A megfelelő személyi edző munkásságára felnézzük, tiszteljük, és ami a legfontosabb, hogy motivál minket.

A jó hírünk az, hogy az A Fitnessben pontosan ilyen személyi edzőkkel fogsz találkozni. 🙂 Munkatársaink elhivatottak, motiváltak, és kiválóan képzettek. Ugorj be bármelyik A Fitnessbe és próbáld ki az első személyi edzés órát teljesen ingyen.