Az edzés lényeg a gyakorlatokon, a helyes táplálkozáson, és a táplálékkiegészítőkön túl egyszerűen az, hogy élvezd. Ha unottan, vagy muszájból mész le az edzőterembe, akkor nagyon rövid időn belül lefogsz állni vele. Ezt hívják úgy, hogy nincs elég motiváció, mely ösztönözne, és kitartást adna neked. Ezen a problémán nagyon könnyedén lehet segíteni. Biztos van valami oka annak, hogy elkezdtél edzeni. Az emberek többsége azért vág bele a rendszeres edzésbe, hogy önbizalmukat növeljék, és persze egészségesebbek legyenek. Nem szabad elfejtened, hogy miért kezdtél bele és mi a célod vele. Érdemes ebben az esetben motivációs videókat nézni, vagy képeket, esetleg motivációs blogokat olvasni. A közösség oldalaknak köszönhetően nyomon követheted mások fejlődését egészen a kezdetektől a cél megvalósításáig.

Mit tehetek azért, hogy élvezzem az edzést?

Először is mindenképpen olyan mozgásformát válassz amit szívesen csinálsz. Ez közhelynek hangzik, de ha például nem szereted a cardio edzéseket, akkor ne erőltesd.  A legtöbb ember azért nem tudja élvezni az edzést, mert még mindig a középiskolai szörnyű testnevelés órák emlékei élnek bennük. El kell mondanom, hogy a valódi edzésnek semmi köze a testnevelés órán rád kényszerített gyakorlatokhoz. Több tízezer sorozat közül választhatod ki azt ami a számodra legmegfelelőbb gyakorlat. A rémálmaikban visszatérő gyakorlatok pedig teljesen hasztalanok, ezért hidd el még egy személyi edző sem fogja őket rád erőltetni. A másik legfontosabb amit tudatosítanod kell magadban, hogy nem minden edzés fog jól esni. Lesznek nehéz napok, de ilyenkor lépj ki a komfort zónádból. Amint elhagyod a komfort zónád nem csak az edzést fogod jobban élvezni, de a világ is kinyílik előtted!

Ahhoz, hogy örömmel libbenj be az edzőterembe elengedhetetlen a kellemes atmoszféra, és a megfelelően motiváló edzőtárs. Ha szeretnél edzeni, de sehogy sem tudod rávenni magad, akkor mindenképpen kérd egy személyi edző segítségét!

Tedd meg az első lépést a élvezetes edzés felé és térj be az A Fitness termei egyikébe 🙂 Hidd el itt a hangulat mindig jó és a társaság is! 😉