Pár éve még bármit megehettél és nem látszódott meg rajtad, pár éve még az egész napos pörgést is jobban bírtad és egy futás+szauna kombóval ledolgoztad a hétvégi bulikat. És mindezen kívül a fitness termek rendszeres látogatója voltál.

És most? Most mindennek pontosan az ellenkezőjével szembesülsz. És bár tudod, hogy mit kéne tenned, valahogy mégsem a teremben kötsz ki. Hol a hiba?

A hiba sajnos benned van. Nem szeretnénk ezt ennyire közvetlenül kimondani, de más megoldást nem hagytál. Elveszett a motivációd és mi most segítünk újra visszaszerezni, de ebben neked is részt kell venni.

Hogyan szerezd vissza az elveszett motivációdat?

Az első lépés itt is a felismerés. Mi az oka annak, hogy már nem jársz le az edzőterembe? Na itt jöhetnek a kifogások 😊, sorold csak bátran.

Nincs rá időm: sajnáljuk, ez elég gyenge kifogás. Régen is találtál időt az edzésre, most is ott van valahol a napodban, csak észre kell venned. Illetve a valamit valamiért elvet ne hagyd el! Ha annyira megváltozott a napi rutinod, hogy este/reggel már nem érsz rá, akkor keress egy másik időpontot. A legtöbb edző terem már kora reggeli óráktól egészen késő estig vár. Többek közt mi is 😊, a nyitva tartást itt találod. De egy otthoni edzés még kevesebb idődbe kerül. Haladj lépésről lépésre, szánj csak 30 percet az edzésre.

Túl fáradt vagyok: hasonló, mint az előző. Keresd meg azokat a napokat, amikor nem terheled agyon magad és kövesd a fenti útmutatót.

Nem szeretek egyedül edzeni: nem is kell! Keress valakit, ki elkísér téged. Ha nem találsz, akkor a csoportos órák jelenthetik a megoldást.

Nincs segítségem: akkor kérj! Elsősorban szakemberektől, akiknek ez a hivatásuk és még tanultak is attól, hogy mit szabad és mit nem. Ha nincs pénzed személyi edzőre, akkor sincs minden veszve. A csoportok órák egy személyi edzőnél jóval olcsóbbak és ugyanúgy megkapod a szakmai segítséget.

Nincs rá pénzem: ezt teljesen megértjük! Épp ezért válaszd az otthoni edzést. Több, ma már ismertebb tréner és fitness influenszer kezdte így a pályafutását.

Igazából nem is érdekel: ez a kifogás még nekünk is kihívás. Ha tényleg nem érdekel, akkor nehéz lesz visszaszerezni a motivációdat. Ahogy fentebb is írtuk, neked is segíteni kell, szóval ez csak akkor fog menni, ha igen is érdekel. De válaszolj most egy kérdésre: ha valóban nem érdekel, akkor miért is foglalkoztat ez annyira, hogy ezt olvasd?

Kimaradt valami? Küld meg nekünk e-mailben és a következő posztunkban keresünk megoldást neked is.

De ha túl vagy a kifogásokon, akkor a következő lépés az edzőterembe vezető út lesz, amit már egy másik posztban fejtünk ki neked.