Egy előző posztban már bemutattunk néhány tipikus arcot, ha lemaradtál, akkor erre találod. És most is fenntartjuk, hogy ha magadra ismersz, akkor az csak a véletlen műve.

Kamu edző.

Az előző típus kiegészítője. Nincs képesítése, egyszer sikerült lefogynia és azóta úgy érzi, hogy bárkin (de egy szegény lúzeren biztosan) tud segíteni. Nem edz, csak dirigál. Lehetőleg jó hangosan, mert azt hiszi, hogy ezt így kell. Ha véletlenül súlyzót látsz a kezében vagy épp azt, hogy egy gépen dolgozik, akkor épp demonstrál. Mindezért persze van arca pénzt is kérni, de ha véletlenül megtalálod, hogy segítsen neked is, azonnal hárít.

A stoppos.

Soha nem látod edzeni. Mindig csak a gép előtt áll, vagy a tükör előtt, természetesen őgy, hogy a súlyokat még véletlenül se tudd elvenni. Alfaja a szelfi királynő/ király, de sokszor látni beszélgeti és telefonálni. A lényeg, hogy ő mindjárt használni fogja a gépet, csak még ezt pont el kell intézni.

A kezdő.

Tökéletes alapanyag. Még bárki lehet belőle, és sajnos bárki le is csaphat rá. A kamu edzők és a megmondó emberek kedvenc prédája. De a potenciál benne van és ha van olyan bátor, hogy felkér egy hivatásos személyi edzőt, akkor ő lesz a következő jócsaj/jópasi. Mert ugye nekik is el kellett valahol kezdeni 😉

Az UFÓ.

Nem is érted, hogy mit keres itt. Csak kóvályog és nem érti, hogy milyen világba csöppent. Általában valakivel együtt érkezik, akit próbél követni, de a futópad és a lábgép köt már elvesztette a fonalat. Tekintetéből árad a félelem, azt hiszi, mindenki őt nézni és mér alig várja, hogy a társa végezzen. Na őt soha többé nem fogod látni.

Végül pedig egy pár szó mindenki másról.

A nagyobb többség figyelmes másokkal és kedves. Nem fog leordítani a súlyok miatt, és nem fog kéretlen tanácsokat osztogatni. Ha hivatalos edzővel vágsz neki az életmódváltásnak, akkor az egy befektetés és nem ablakon kidobott pénz. És ha észben tartod, hogy egy közösségben vagy, ahol a cél közös, akkor garantáltan jól fogod érezni magad.