A kedves, ragyogó szemű, pajkos mosolyú 24 éves lányt, Varga Lillát kértem, hogy meséljen a hétköznapjairól, hogy kis betekintést nyerhessünk az „A-Fitness” váci edzőteremben személyi edzőként és csoportos óraadóként dolgozó fiatal mindennapjaiba.

Lilla sportoló anyukájának köszönhetően már az anyatejjel magába szívta a sport, a mozgás szeretetét. Alig hat évesen már táncórákra járt, úszott és telente a szüleivel töltött sítúrák alkalmával megismerkedett a síelés örömeivel, amit a hideg évszakokban a mai napig szívesen gyakorol.

Elmondása alapján, már kilenc éves korától anyukája hűséges fegyverhordozója ként rendszeres látogatója volt az aerobik óráknak. Míg a szomszéd gyerekek csipszet majszolva ültek a TV előtt, addig ő lelkesen utánozta a nagyok lépéseit a sztepp-lépcső mellett állva.

Néhány év elteltével, 16 évesen kisiskolásoknak tartott játékos táncórákat, hogy már egészen kicsi korban megszerettesse a mozgást, a sportolást az alsó tagozatos korosztállyal.

A középiskola elvégzése után a Fitness Company szervezésében szert tett az aerobik oktatói bizonyítványra, így anyukája nyomdokain haladva, mint oktató megkezdte sport karrierjét.

Lilla számára fontos, hogy vendégeinek jó hangulatú, ugyanakkor hatékony órákat tartson, ezért folyamatosan nyomon követi az újdonságokat, az új trendeket. Így talált rá egy sporteszközre, a „Gym-stick”-re, melynek használata, elmondása szerint egy komplett edző teremmel felér. Miután kipróbálta, szerelem volt első látásra! Csillogó szemmel, lelkesen sorolja az eszközben rejlő csodálatos tulajdonságokat, nem meglepő, hogy Vác városában első ként Lilla és anyukája voltak az az edző páros, akik megszerezték a Gym-stick oktatói képzettségüket és a mai napig az egyik legtöbbet látogatott órájuk-ként, élvezik vendégeik ennek a mozgásformának minden előnyét.

Az energiabomba, örökmozgó lány története itt nem ér véget, hiszen újabb területek felfedezése, újabb kihívások felé tekintett. Mivel Lilla csinos, fiatal lány, érthető, hogy óráit szép számmal látogatják a fiatal lányok. Sportkarrierje következő állomása ként Lilla örömmel mesél Kangoo edzői tanulmányairól, magával sodor a lelkesedés, őt nézve és hallgatva kedvet kap az ember cipőt húzni és kipróbálni ezt a nem mindennapi mozgásformát!

Elgondolkodva meséli, hogy szinte nem ért véget úgy csoportos órája, hogy egy-egy vendég ne kereste volna fel kérdéssel, tanáccsal, problémával. Végül a tudásvágy, a segíteni akarás terelte Lillát a következő állomás, a személyi edzői képzés felé, melyet az IFBB-nél szerzett meg. Így csoportos óraadói tevékenységét személyi edzések tartásával teszi vendégei számára nap mint nap teljessé.  A személyi edzés nem csak a test, hanem a lélek megújulásáról is szól, vallja Lilla.Célja, hogy minden szinten segítse az embereket meglévő tudásával. Rendkívüli módon értékes Lilla számára a vendégeivel kialakított személyes kapcsolat, ami minden esetben a kölcsönös bizalmon alapul.Vendégei által elért sikerekre saját sikereiként néz, melyekre büszkén tekinthetnek mindketten.A közösen  kitűzött célok elérésében nem ismer lehetetlent és minden erejével támogatást nyújt abban, hogy az úton való haladás sikeres legyen.A csoportos órák órarendje megtalálható az „A-Fitness” Vác weboldalán, ahol a vendégek hetente követhetik kedvenc óráik pontos idejét.Személyi edzéseit előre megbeszélt időpontokban tartja.Mivel vendégei hétköznapi családanyák, diáklányok soraiból kerülnek ki, azzal a közös céllal, hogy fittek és csinosak legyenek az étkezések tekintetében egy kis odafigyelést preferál az éhezés és versenydiéták mellőzésével és természetesen a sok mozgást elengedhetetlennek tekinti.Folyamatosan követi a szakirodalmat, tájékozódik az újdonságokról, hogy még többet tudjon segíteni vendégeinek.Mikor a hobbijáról faggatom, nevetve válaszolja: „Hát mi más, mint a sport, azaz a munkám, amivel minden nap foglalkozhatok!” Kíváncsi vagyok, kit tekint Lilla példakép sportolójának? Kérdésem hallatán elgondolkodik, majd elfelhősödött tekintettel válaszolja: „Minden elfogultság és befolyásolás nélkül az anyukámat tartom példaképemnek! Azt is elmondom, hogy miért. Mert a gyereknevelés, a háztartási teendők és a munka mellett megtartotta tökéletes alakját, megőrizte egészségét és egyszerűen csak a példaképemmé tornázta magát!”