Kucsera Mária Viktória az interjúnk elkészítése során a hölgyektől megszokottal ellentétben büszkén vállalta az életkorát. Marcsi fiatal, vagány, életvidám, mosolygós, örökifjú 49 éves csajszi, elmondása szerint több, mint 20 év edzői tapasztalatot tudhat a háta mögött. Egészen kicsi gyermek kora óta sportol, minden, ami sport, érdekes, izgalmas volt a számára. Fiatal édesanyaként, néhány éves kislánya nevelése mellett barátnői társaságában gyakran tornáztak Bíró Ica vagy Cindy Crawford aerobik kazettáját hívva segítségül. Te, kedves olvasó, ha ebbe a korosztályba tartozol, tudod, miről beszélünk, a fiataloknak nem ér nevetni! Akkor még nem voltak ilyen felszerelt edzőtermek, mint manapság, volt a testnevelés óra a suliban, vagy a torna otthon a nappali szőnyegén és olykor egy kis futás. Barátnői unszolása, határtalan sport szeretete vezetett ahhoz a döntéshez, hogy edzőként kipróbálja magát. Tanulmányait a Fitness Company-nál, munkáját pedig, mint aerobik edző kezdte meg városunkban.

Mikor edzői filozófiájáról faggattam, Marcsi röviden csak ennyit mondott:

” Egészséges testben egészséges lélek.”

Folyamatosan arra törekszik, hogy legjobb tudása szerint segítsen vendégei céljai elérésében, hiszen ezek a célok közössé válnak, és nem „célom”, hanem „céljaink” lesznek, melyet közösen sokkal könnyebb lesz megvalósítani. Edzőként ez jelenti az alapvető motivációt, ami rendkívül fontos Marcsi számára.

Mikor megkérdeztem, miért szeret emberekkel foglalkozni, csillogó szemmel, mosolyogva válaszolta:

„Szeretem az embereket, szeretem azt az életérzést, amikor boldog, elégedett embereket tudhatok magam körül! Az edzéseink során látom a fejlődésüket, növekvő önbizalmukat, elégedettségüket!  Szeretem látni a pozitív változásokat testükben-lelkükben egyaránt!”

A sikereket nem elismerések, érmek, kupák és trófeák jelentik Marcsi számára.

A legfényesebb aranyérem csillogását is túlragyogja vendégei boldog, elismerő pillantása, a közös sportolás során megélt életöröm sziporkázása, az önfeledt kiáltások szárnyalása. Az igazi, nagybetűs „Sikert” Marcsi számára a kemény, kitartó munkával kialakított vendégköre jelenti, hiszen életkoránál és hosszú pályafutásánál fogva, Vác városában már nagyon sokan részt vettek az óráin, edzésein. Büszkeséggel tölti el, hogy a tizenéves kislányoktól az értett hölgyekig sokan ismerik, elismerik, mint edzőt, kedvelik, és szép számmal látogatják az óráit, edzéseit. Számára ez hatalmas siker.

Saját maga fejlesztését folyamatosan szem előtt tartva tanfolyamokon, továbbképzéseken vesz részt, szívesen látogatja edzőkollégái óráit, edzéseit.

Természetesen a sikerek sorába tartozik egy edző számára megtapasztalni vendégei sikereit. Marcsi számára felemelő érzés, ha edzettei általa érnek el sikereket, ez rendkívüli módon motiválja őt, lelkesíti, és boldoggá teszi!

Éppen ezért érthető, ha edzőként a célja, hogy minél több embert fitté, egészségessé tegyen, mint testileg, mint lelkileg egyaránt!

Az étkezések terén a mértékletes, ugyanakkor a sokoldalú étkezést ajánlja vendégeinek.

Egyéni edzéseit vendégei igényeit figyelembe véve a nap bármely szakában tartja, legyen szó akár egy kora reggeli, munka előtti edzésről, vagy kihasználva az időt, míg a gyerekek oviban, iskolában vannak napközben vagy esetleg délután. Csoportos step aerobick óráit hétfőn és szerdánként 18:00-19:00-ig tartja, péntekenként 9:00-10:00-ig pedig a Gym-stick órákat kedvelő vendégeit várja sok szeretettel.

Hobbija az utazás, szabad idejében szívesen olvas, ha az időjárás megfelelő, nagyszerűen kikapcsolja egy kis kertészkedés.