31 éves vagyok. 17 éves korom óta foglalkozom testépítéssel, mondhatni ebben nőttem fel, az életem részévé vált. Mindig is terveztem, hogy megszerzett tapasztalatomat majd más céljainak elérésében tudom kamatoztatni.

Képesítésemet az IFBB Testépítő és Fitnesz Szakedző-képzés keretein belül szereztem Budapesten. Mindig is ezzel a hivatással szerettem volna foglalkozni. Elengedhetetlennek tartom az egészséges életmód folytatását, ehhez nélkülözhetetlen a mozgás és a kiegyensúlyozott étrend, illetve a megfelelő regeneráció. Szeretnék minél több embernek segíteni céljaik elérésében, hogy ez által jobban érezzék magukat a bőrükben.

Mottóm: „ A könnyű nap tegnap volt.”

Minden egyes új napon felül kell múlnunk az előző napi önmagunkat, teljesítményünket, minden téren.

Edzői filozófiám: Egyénhez igazítva a kitűzött céloknak megfelelő étrend és edzésterv kialakítása. Pozitív ösztönzéssel, motivációval segíteni a klienseket a kívánt eredmény elérésében, mely többek között kiterjed az edzés közbeni gyakorlatok szabályos végrehajtására, illetve a kiegyensúlyozott étrend betartására való ösztönzésre. Amikor edzésprogramot ajánlunk a tanítványunk számára önbizalmat, profi hozzáértést és tudást kell sugároznunk.

Gyerekkoromban a judo volt az első sport, amivel foglalkoztam, versenyen is részt vettem, ahol arany érmet szereztem. Ebben a sportágban citromsárga övig jutottam el, majd ezt követte a konditermi edzés.

A kitűzött cél eléréséhez is rögös az út, de az elért állapotot, meglátásom szerint még nehezebb megtartani, illetve még tovább fejlődni, ebben az összetett folyamatban nyújtanék segítséget, adnék motivációt az edzetteim részére. Az első találkozáskor a lehető legtöbb információt kell megtudni a tanítvány céljairól, igényeiről. A megfelelő célok kijelölése ugyanolyan fontos a kezdő és a haladó tanítványok számára, ez az alapja a sikeres programnak. Az edzőnek saját magának kell bemutatnia a gyakorlatokat, így azon hibák, amelyeket a tanítvány elkövetne azonnal kijavíthatók.Örömmel tölt el, ha valakit segíthetek céljai eléréseiben és az elért eredmények fenntartásában, ezért is szeretek foglalkozni az emberekkel.

Nem vagyok versenyző, vagy élsportoló. Véleményem szerint azért hitelesen tudom képviselni az átlagemberek nagy része által célnak kitűzött egészséges életmódot. Meglátásom szerint elsősorban az embernek saját maga elvárásainak kell megfelelnie, ez az alapja annak, hogy sikeres legyen az életben (ha az elvárásai magasak).

Nagy hangsúlyt fektetek az egészséges életmód 3 alappillérére:

  • regeneráció (megfelelő mennyiségű, pihentető alvás)
  • kiegyensúlyozott, céljaimnak megfelelő étrend betartása
  • kemény edzés

Folyamatosan informálódom, tanulok a nálam bölcsebbektől, illetve a szakirodalomból, hogy új edzésformákat, módszereket sajátítsak el, melyek előbbre visznek. Véleményem szerint elengedhetetlen, hogy az ember folyamatosan képezze magát.

Örömmel tölt el, ha tanácsaim, elveim, iránymutatásaim pozitív visszaigazolást nyernek, erőt merítek belőle, ahhoz hogy még további fejlődésre ösztönözzem kliensemet.

Edzőként a célom egy jó hangulatú kliens-edző kapcsolat kialakítása a kitűzött célok eléréséhez, valamint jobbá, könnyebbé tegyem az emberek életét céljaik megvalósulása által.

Hétfőtől péntekig délelőtt és délután is tartom az edzéseimet, egyeztetéstől függően.

Az étkezésnek személyre szabottnak kell lennie, de még fontosabb, hogy rutinszerű legyen az időpontokat tekintve. Kliensinterjú után az egyén aktuális céljaihoz mérten kell alkalmazni a megfelelő étrendet.

Hobbim a testépítés. A munkám és a sport.

Fontosnak tartom, hogy az ember érdeklődve és motiválva csinálja azt, amiből megél, ez meglátszik a munkáján, a hangulatán, amit akarva-akaratlanul is ráragaszt másokra. Egy olyan valaki, aki kedvvel csinálja a munkáját lényegesen nagyobb eredményekre képes, mint akinek semmi kedve az egészhez.

Ezért is kívánok személyi edzéssel foglalkozni, hogy az legyen a hivatásom, ami lényegében az ételmódom, illetve a hobbim is.

Alessandro Del Piero a Juventus legendája, már visszavonult olasz világbajnok futballistát tartom példakép sportolómnak.

Csapatkapitányként példaértékű volt az, ahogyan motiválni tudta a csapattársakat, illetve az emberekhez való hozzáállása is magáért beszél.

A testépítő legendák közül közül Arnold Schwarzenegger és Jay Cutler akikre felnézek, az ő karakterükkel tudok azonosulni. Munkásságukkal meghatározták, megreformálták a testépítést, amely napjainkra is kihat.