Kedves, ragyogó szemű, mindig mosolygós lány, Kármán Fanni áll velem szemben a váci fitness terem recepcióján. Igaz, hogy csak ebben az évben tölti be a 25. életévét, de már két éve erősíti az „A-Fitness” személyi edzőinek csapatát.

A középiskola elvégzése után a Semmelweis Egyetemre jelentkezett, hogy más sportokkal is megismerkedhessen. A Testnevelési és Sporttudományi Karon folytatott tanulmányai mellett ideális kiegészítésnek vélte a Fitness Company Személyi Edző képző tanfolyamát, így körültekintőbben és mélyrehatóbban elsajátíthatta mind az elméleti, mind a gyakorlati követelményeket. 2016 januárjában beiratkozott a Fitness Company M.A.X. tréning tanfolyamára, majd az itt megszerzett tudás birtokában, Vác városában elsőként elkezdte csoportos óráit  tartani. Fanni M.A.X. tréningjei nagy népszerűségnek örvendenek, a vendégei szép számmal látogatják az újdonságnak számító óratípust.

Pici lányként, 9 éves korában belecsöppent a latin amerikai páros táncok világába. Ezt a sportot több mint 10 éven keresztül űzte versenyszerűen. A számos győzelem és egyéni díj ellenére érettségi előtt félbeszakadt a táncos karrierje. Az egyetemi évek alatt leginkább fitnesz és testépítő gyakorlatokkal tartotta formában magát a kondi-teremben és a szabadban egyaránt. Rengeteg sporttal volt lehetősége megismerkedni, kezdve a labdajátékokkal, kipróbálhatta magát az atlétikában, a különböző küzdősportokban, de nem maradhatott ki az úszás, vagy a torna sem! A küzdősportok területére tett kitérő 2013-ban a judo MEFOB-on 1. helyezést hozott Fanni számára, amiről végtelen szerénységgel mesél.

Mivel mindig is könnyen alakított ki más emberekkel kapcsolatot, a sport pedig örök szerelem az életében, ezért úgy döntött, hogy az emberekkel és a sporttal egyaránt foglalkozik. Minden ember más, ezért mindenki új kihívást jelent Fanni számára. Jó érzéssel tölti el, amikor sikerül ezeket megoldania.

Ha valakit edz, legfőképpen a kitűzött cél elérését tartja szem előtt, illetve, hogy megszeretesse az emberekkel a testmozgást úgy, hogy közben a vendégei jól érezzék magukat. Hajtja az embereket, támogatja, figyeli Őket, és igyekszik kihozni belőlük is, és magából is a maximumot. Szeretné elérni, hogy minél többen ügyeljenek egészségükre és vigyázzanak testükre, hiszen ez az élet egyik feltétele. Hétköznaponként a terem nyitva tartása alatt, bármikor elérhetik a vendégek.

Edzői filozófiája:

A siker azokhoz pártol, akik elég energikusak, hogy dolgozzanak érte, elég bizakodóak, hogy higgyenek benne, elég türelmesek, hogy várjanak rá, elég bátrak, hogy megragadják, és elég erősek, hogy megtartsák.

Büszke rá, hogy 2 év alatt ekkora vendégkört sikerült kialakítania és megtartania. Edzettei sikereinek megtapasztalása mindig felemelő érzés Fanni számára, amikor kézzel fogható bizonyíték támasztja alá, ha jól dolgozott és sikeresen át tudta adni tudását másoknak. Végül is ezért teszi azt, amit tesz nap-nap után. A szemmel látható változások és a vendégek elégedettsége a legnagyobb motiváció a napi munkában. Jó érzés megtapasztalni vendégei bizalmát és mindig boldogsággal tölti el, ha látja, hogy ha betartják az általa mondottakat, akkor a közös cél megvalósul.

Saját maga fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektet. Nagyon sok időt tölt a teremben, hogy formálódjon testileg, így nem csak elméleti, hanem gyakorlati tapasztalatokat szerez. Sok könyvet olvas, ezzel is bővíti a tudását.  A szakirodalomból elsősorban a táplálkozástudomány, az anatómia, a legfrissebb kutatási eredmények, a táplálék-kiegészítők és a különböző versenysportokra való felkészítés érdekli. Az innen szerzett ismeretek birtokában napra készen tud vendégei rendelkezésére állni.

Étkezések tekintetében a tiszta táplálkozást preferálja. Ami nem diéta, hanem tudatosan felépített rendszeres étkezést jelent!

Imádja az állatokat. A kiskutyájával minden nap megy sétálni, futni. Ha épp nem az edzőteremben tartózkodik, szívesen vesz részt különböző sportrendezvényeken, vagy új edzésformákat próbál ki.

Mikor arról kérdeztem, kit tart példakép sportolójának, így válaszolt: „Aki céljait szem előtt tartja, és sikerül neki megvalósítani az álmait, az mindenki példaképe lehet. Így nem tudok egy embert kiemelni és nem is akarok, hiszen mindenki lehet példakép, akinek van elég kitartása.”