Ha mélyen Havasi Róbert szemébe szeretnél nézni, ez nem fog minden esetben könnyen sikerülni! A 25 éves fiatalember ugyanis 197 cm-es magasságával igen kimagasló személy. Tehát a szemébe nézhetsz, ha te is 197 cm magasra nőttél, ha nem, megkérheted, hogy üljön le egy székre, úgy egyszerűbb lesz a dolgod!

De félre téve a tréfát, Robi 2014-ben szerezte meg bizonyítványát és választott hivatást. Igen, hivatást, azt a sokszor nem könnyű foglalkozást, hogy nap-nap után, mint személyi edző tevékenykedjen.

Az érettségi bizonyítvány megszerzése után tanulmányait a budapesti Fitness Akadémián végezte. A Fitness Instruktor képzés során elsajátította a fitness szakma elméleti és gyakorlati alapjait, bepillantást nyert a legnépszerűbb fitness trendekbe. Szakmai előképzettséget szerzett további tanulmányaihoz, megalapozva ezen ismeretekkel a személyi edzői képzését.

Robi életét 14 éves kora óta kitölti a sport. Sportolni olyan lételem a számára, mint enni, inni, levegőt venni. A napi, heti, havi rutin stabilitása biztos háttérként egyben iránymutatóként szolgált a jövő útvesztőjében. Ez a biztos háttér adta meg az irányt Robi számára, a sportolói múltja hatására választotta az edzői hivatást.

Robi edzői filozófiája a következő: „Ha majdnem akarsz valamit, akkor majdnem fogod elérni. ˝

Sportolói pályafutását 2005-ben kezdte, a sportok királynőjével, az atlétikával. A sport a mai napig az élete része, aktív versenyző, jelenleg, mint sprinter készül a versenyekre, nap, mint nap próbálja kihozni magából a legjobbat.

Mikor a sportban elért eredményeiről kérdeztem, nagyon szerényen megemlítette két elért helyezését, ami példa értékű és elismerésre méltó!

2012-ben, az Országos Bajnokság előkelő 3. helyezését nyerte el gerelyhajításban az U23-as korosztályon belül. 2013-ban a bravúros teljesítményt sikerült megismételnie, gerelyhajítás, U23-as korosztály, ismét felléphetett az Országos Bajnokságban a dobogó előkelő 3. helyére.

Robi számára fontos, hogy az órái jó hangulatúak, az edzések egyénre szabottak legyenek. Mikor edzést tart, rendkívüli módon ügyel arra, hogy az elvégzendő feladatok a vendége egészségi állapotához, korosztályához mérten megfelelőek legyenek.

Azért szeret az emberekkel, a vendégeivel foglalkozni, mert saját magát látja bennük. Neki is vannak kitűzött céljai, amelyek fontosak az életében, ezért a vendégei céljait is ugyanolyan komolyan veszi, mint a sajátjait.

Nagy hangsúlyt fektet saját maga fejlesztésére, a tanulás folyamatosan jelen van az életében. Rendkívül sok gyakorlati tapasztalatot merít a sportágából, amit most gyakorol, és ezeket nagyszerűen tudja kamatoztatni a munkája során.

Mikor megkérdeztem Robitól, milyen érzés megtapasztalnia edzettei sikereit, csillogó szemmel válaszolta:

„Legalább olyan jó, mint amikor egy versenyen jó helyezést érek el!”

Edzőként a célja főként a vendégei céljainak az elérése.

Az edzéseket a vendégekkel egyeztetett időpontokban tartja. Várja sok szeretettel mindazokat, akik egy ilyen sportember útmutatásait szeretnék követni

A normál napi 5-6 étkezést preferálja. Céltól, testalkattól teszi függővé, hogy milyen arányban osztja el a fehérje zsír szénhidrát bevitel arányát.

Robit szerencsés embernek tartom, mivel kérdésemre, hogy mi a hobbija a válasza: „a munkám és a sport”-volt.

Példakép sportolójának Usain Bolt-ot tekinti.