Belán Robival, aki 21 évesen már egy éves munkatapasztalatot tudhat maga mögött, mint személyi edző a váci „A-fitness” sportcentrumban találkoztunk. A rendezett borosta és a hátrafelé fordított baseball sapka már szinte védjegyévé vált az ifjú edzőnek, aki tanulmányait a budapesti Fitness Akadémián folytatta és szerzett képesítést.

A testépítés 16 éves korától meghatározó elfoglaltságot jelent Robi számára, ugyanis ebben az életkorban kezdett el edzeni. A befektetett munka pedig meghozta a gyümölcsét, hiszen napról napra egyre szembetűnőbbé  vált a testében bekövetkezett változás, fejlődés.

„Amikor a továbbtanulásra került a sor, más már nem is jöhetett szóba, mint az edzői iskola!”- emlékezik vissza a pályaválasztási időszakra Robi.

A motivációt, mint erőt használja az edzői munka során, s ez egyben edzői filozófiája is.

A sporttal már egészen kis korától foglalkozik, alig 6 évesen már a focipálya volt az a hely, ahol naponta feltűnt és kergette a labdát sok kis focista társával együtt. A több mint hat év aktív labdarúgói karrierjét sajnálatos módon derékba törte egy sérülés és két éves kényszerpihenő következett. Bár a foci szeretete megmaradt, a játékot már csak hobbi szinten folytatta. Ezután jött egy teljesen más mozgásforma, a súlyzós edzések, az edzőtermek világa. Az akkor tizenhat éves fiatalembernek ez szerelem volt első látásra, olyannyira, hogy az akkori hobbija lett a hivatása.

Mikor az edzéseit tartja, nagy hangsúlyt fektet arra, hogy órái jó hangulatban teljenek, a vendégei jól érezzék magukat, ki tudjanak kapcsolódni a hétköznapi taposómalomból, feltöltődve távozzanak az órákról, persze úgy, hogy megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni minden egyes emberből.

Az edzettei sikerei nagyon sokat jelentenek Robi számára, úgy éli meg, mintha saját sikerei lennének, óriási öröm ezt megtapasztalnia.

Sportolóként elért eredményei közül rendkívül szerényen említi meg az I.N.B.A. Naturál Testépítő Országos Bajnokság és Nemzetközi versenyen Junior testépítés kategóriában, 2016-ban elért 3. helyezését, de a szeme büszke csillogása elárulja, milyen kedves számára ez az elismerés.

Sokat olvas, tanul, informálódik ezzel a témával kapcsolatban, kihasználja a rendelkezésre álló, különböző továbbképzések nyújtotta lehetőségeket.

Sok tapasztalatot merít saját eredményeiből, s ezeket sikeresen alkalmazza a vendégeivel való foglalkozások során.

Ha edzést tart, igyekszik mindeniből kihozni a maximumot, és minden segítséget megad ahhoz, hogy elérjék a közösen kitűzött célt.

Az edzéseit minden nap a vendégekkel egyeztetett időpontban tartja, ami lehet a délelőtti órákban, délután vagy akár este is.

A minőségi tápanyagokból összeállított, 2-3 óránkénti, többszöri étkezést preferálja.

Szerencsés embernek érzi magát, mivel a hobbija egyben a munkája is.

Sportolóként példaképének Arnold Schwarzenegger tekinti.