Elég rég foglalkoztunk már a fehérjékkel, szóval most eleget is teszünk az ígéretünknek és folytatjuk a nagy fehérje kalauzt. Az első részben bemutattuk nektek az állati- és a növényi fehérjéket, most pedig összeszedjük a fehérje készítmények előnyeit.

Miért érdemes a fehérje készítményeket fogyasztani?

  • kényelmes: gyorsan és egyszerűen, szinte bárhol elfogyasztható. És legalább ilyen egyszerűen el is készíthető. Igazából ez a tökéletes instant megoldás azoknak, akiknek kevés az idejük. Egy fehérje turmix pár perces elfogyasztása felér egy teljes étkezésből származó fehérje tartalommal.
  • könnyen emészthető: nem utolsó szempont, főleg azoknál, akiknél azonnal szükség van az aminosavra a katabolikus állapot ellensúlyozásához. Közvetlenül edzés után tehát érdemes egy fehérje készítményt bedobni.
  • sokoldalú: nem csak a már említett edzés utániként alkalmazhatjuk a fehérje készítményeket, hanem szükség szerint az egyes étkezéseket is helyettesíthetjük.
  • az extrák: a legtöbb esetben a hagyományos fehérjeforrásoktól eltérően ezek a készítmények tartalmaznak valami pluszt is. Extra aminosavakat vagy zsírégetőket, amik a fejlődésünkhöz járulnak még hozzá.

Fontos tudni: ha a fehérjekészítmények fogyasztása mellett döntünk, akkor a teljes napi fehérje bevitel maximum 50%-át fedezzük a készítményekből. A fennmaradó felet igyekezzünk minőségi tápanyagforrásokkal biztosítani.

Nem vagy biztos abban, hogy melyik fehérjekészítményt válaszd? Látogass el valamelyik termünkbe és kérdezz bátran. A piacvezető fehérjekészítményeket megtalálod a recepción.