Egy csendes, rendkívül szerény, kedves mosolyú lány, Szabó Réka a budapesti „A-Fitness” Blaha edzőterem nyitásától kezdve oszlopos tagja a munkatársi gárdának, alázatos, kitartó munkájának köszönhetően egyike a legsikeresebb edzőknek, 28 éves kora ellenére már 6 év edzői tapasztalattal rendelkezik.

Tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző karán, Egészségfejlesztő-rekreáció szervező szakon folytatta, itt szerezte meg diplomáját is. Az egyetemi évek alatt elvégezte az aerobic oktatói képzést, továbbá megszerezte az IWI személyi edzői bizonyítványát is.

Lételeme a sport, nagyon szeret edzeni, kedveli a konditermek világát, mindig is kihívás volt számára az emberekkel való foglalkozás, ezek után magától értetődően mi más hivatást is választott volna, mint az edzősködést?

Mi más is lehetne edzői filozófiája, mint mindenkivel megszerettetni a sportot és kihozni az emberekből a legtöbbet, ami csak lehetséges! Réka a sport világában eddig elért eredményeiről rendkívül szerényen nyilatkozik, pedig minden elismerést megérdemelnek a body fitness versenyzőként begyűjtött trófeái!

Hogy mik is ezek? 2012-ben A Fitbalance Weider Kupán Bodyfitness 168 cm-es kategóriájában megszerezte az előkelő I. helyezést és elnyerte a Bodyfitness Abszolút bajnoki címet, szintén az I. helyezést. 2012-ben Az IFBB Felnőtt Magyar Bajnokságon a Bodyfitness 168 cm-es kategóriában az előkelő II. helyen végzett.

A múlt évtől kezdve stílusváltás történt Rékánál, az új terület, az új szerelem az erőemelés lett. Az általa tartott edzések során arra törekszik, hogy vendégeiből mindig kihozza, természetesen önmagukhoz képest a legtöbbet. Mikor arról kérdeztem, hogy miért szeret az emberekkel foglalkozni, gondolkodás nélkül feleli: „Hát mert olyan változatos és örömteli! És persze olykor nem kis kihívást is jelent!” teszi hozzá mosolyogva. Az egyik legszebb sikerként tekint annak a vendégének a történetére, aki segítségével 30 kg túlsúlytól szabadult meg, ami önmagában is fantasztikus teljesítmény, de a történetnek itt még nincs vége! A vendég nem csak sok sok felesleget hagyott maga mögött, hanem Réka kitűnő példamutatásának hála, ma már, mint kolléga, az az mint edző él és dolgozik!

Réka büszke arra, hogy minden edzettje tudja, hogyan kell egészségesen étkezni, milyen vitaminokra van szüksége és mennyi számára a napi optimális vízfogyasztás mértéke. A tanítványok mellett saját maga fejlesztését sem hanyagolja el, ami heti négy edzést jelent. E mellett természetesen szívesen olvassa a témával foglalkozó szakirodalmat, konzultál más edzőkkel, tapasztalatokat, információkat cserélve. Az edzettei által elért sikerek mindig büszke örömmel töltik el, hiszen edzőként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy vendégei egészségesek, fittek és erősek legyenek.

Edzésein az egész nap folyamán részt lehet venni, a megbeszélt időpontoknak megfelelően. Az étkezések terén a tiszta, magas rost és vitamintartalmú, kiegyensúlyozott étkezéseket preferálja, javasolja a tejtermékek és a cukor fogyasztásának mellőzését.

Hobbija az edzés mellett a túrázás, az olvasás és a filmnézés. Példakép sportolóként nem emel ki külön egy-egy személyt, mert véleménye szerint sok tapasztalt, nagy szaktudású edző, szakember van, akiknek könyveit, írásait, videóit figyelemmel kísérve mindig tanulhat, gazdagodhat az ember.