A 23 éves, kedves fiatalember, Grünfelder Szilàrd már egy éve meghatározó egyénisége a Budapest, Rákóczi út 60.sz. alatt működő „A-Fitness” edzőteremnek.

Korábban a Testnevelési Egyetemen tartott érettségi felkészítéseket és személyi edzéseket. 2015-ben végzett tanulmányaival, testnevelő-edző diplomájának megszerzése is ehhez az egyetemhez fűzi.

A sport mindig is központi szerepet játszott az örökmozgó Szilárd életében. Baján, szülővárosában 13 éves korától kezdve sportol, az első csapatsportja a foci volt, ezt követte a röplabda, a torna, kis ideig triatlonozott, végül a sportok királynője, az atlétika zárta a sort. Rövidtáv-futó atlétaként 2012-2016 nyarával bezárólag számos országos megmérettetésen végzett kimagasló eredménnyel, helyezéseire a mai napig büszkén tekint vissza.

Miután megtapasztalta a segítségnyújtás örömét, a pályaválasztás sem okozott gondot Szilárd számára. Másoknak segíteni, tenni azért, hogy egyre jobb és jobb eredményeket érjenek el, ez az oka annak, amiért ezt a hivatást választotta, ennek hatására lett edző. Egész életében azzal foglalkozni, amit szeret nagyon megtisztelő érzés a számára.

Szilárd edzői filozófiája: „ A maximális teljesítmény prevencióval együtt az egészség fenntartásával! Teljes testi-lelki-szociális jólét létrehozása.”

Minden edzés alkalmával arra törekszik, hogy a vendége érezze a maximális törődést, élvezze a feladatokat, a fejlődés a külalakjában és a teljesítményében is megfigyelhető legyen, és rendszeresen visszajárjon az óráira.

Azért szeret emberekkel foglalkozni, mert nagyon társas lénynek tarja magát, kedveli, ha együtt lehet másokkal és meglévő tudása átadásával képes megváltoztatni mások életét. Véleménye szerint ennek köszönhető, hogy sok visszajáró vendége van.Büszkén mesél Steven-ről, akire mint egyik legnagyobb kihívására, egyben, mint legnagyobb szakmai sikerére tekint. A túlsúlyos úriember 6 évig nem tudott sehogy sem lefogyni, betegségekkel nézett szembe, sokszor fel akarta adni, de most 6 hónap közös munka után 30 kg-os fogyásnál tartanak, mert Szilárd nem engedte, hogy feladja! És természetesen folytatják tovább a munkát.

Az előtte-utána készített fotók bizonyítják vendégei látványos fejlődését, mindenkivel szeretetteljes a kapcsolata és az elért eredményeikre olyan büszkén tekint, mintha a sajátjai lennének. Saját maga fejlesztését sem hanyagolja el, gyakran edz együtt vendégeivel, hiszen a közösen végzett munka kölcsönösen motiváló erővel bír mindkét fél számára.Heti 5 súlyzós edzést végez, izomcsoportokra bontva, heti 3-4 alkalommal kardiózik, váltogatja a gépeket, 30-60 perces intervallumban. Minden edzés végen hasazik, heti 2-3szor szaunázik.

Az alapanyagcseréjéhez mérten étkezik, meghatározott kalória és makro-tápanyag bevitellel, persze ebbe a szigorba néha egy-egy bűnözési nap is belefér! A napi 6 alkalommal történő étkezést preferálja, arra törekszik, hogy  minél több anyagot természetesen vigyen be a szervezetébe, amit nem tud, azt táplálék-kiegészítőkkel pótolja. Napi 5 liter vizet iszik.

Szilárd regisztrált tagja az Anti-dopping Szövetségnek, teljes mértékben ellenzi a szteroidok használatát.

Jövőbeli tervei között esetlegesen szerepel fitnessz versenyen való részvétel, de jelenleg megelégedéssel tölti el a vendégei versenyekre való felkészítése.A munka mellett a tanulás egy életen át tartó folyamat, vallja Szilárd.A Testnevelési Egyetemen jelenleg gyógy-testnevelést tanul, illetve a Fitness Akadèmiàn csoportos edzőnek képződik.Verseny pályafutása az atlétikában véget ért, ott bizonyított, most inkább a tanítványokra helyezi a hangsúly! Edzéseit reggel 10 órától este 10 óráig tartja, a vendégei igényeit szemelőt tartva.

Hobbija a sportolás, utazás, túrázás és a tánc. Mindig is aktív életet élt, szeret tanulni, új dolgokat megismerni.

Példaképként két személyre tekint, az első Usain Bolt, aki a világon egyedüli dolgot ért el az atlétikában, nincs, aki a nevét ne ismerné.  A másik Arnold Scwarzenegger, aki nem csak a testépítésben elért eredményei miatt követendő a számára. „Mr. Olympia” egyben nagyszerű színész, és külföldi ként egészen a kormányzóságig jutott. Szilárd egy igazi tekintélyként tiszteli.